Vattenkonferensen 25-26 maj 2023

Välkommen till Vattenkonferensen

Premiär för Vattenkonferensen på Forskningsstation Bolmen, Hylte den 25 – 26 maj 2023

Arbetar du inom näringsliv, akademi, idéburen sektor eller det offentliga och har ett intresse för världens viktigaste naturresurs? Då ska du delta på denna konferens!

Vatten – lika självklart som alltid?

Hur påverkar klimatförändringar och markanvändning vattenkvaliteten och ekosystemen i våra svenska sjöar, med exempel från bland annat Bolmen. Vad händer i framtiden?

Konferensen vill lyfta vatten som en resurs för hållbar samhällsutveckling både lokalt, regionalt och nationellt.

Du kommer få ta del av ett fullspäckat och framåtriktat program med föreläsningar om allt från brunifieringens konsekvenser för samhällets vattenförsörjning till hur vi kan arbeta med hållbar mark- och vattenanvändning. Du bygger nätverk, träffar forskare och får ett unikt tillfälle att uppleva den vackra miljön kring Bolmen!

Program

Programmet uppdateras löpande, ett preliminärt program finns här.

Anmälan

Sista dag för anmälan är den 17 maj 2023.

Det går bra att anmäla sig till båda eller en av dagarna.

För frågor om anmälan kontakta info@forskningsstationbolmen.se

 

Kostnad

Konferensen är avgiftsfri* men inkluderar inte boende. Varje deltagare ansvarar själv för att ordna med boende samt resor till och från Tiraholm.

Förutom alla föredrag och program, bjuder vi på lunch och fika båda dagarna.

För övernattande gäster eller för de som vill ordnas även en konferensmiddag med mingel på onsdagskvällen (kräver anmälan).

* Vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift på 1000 kronor om deltagaren inte dyker upp eller avbokar sig senare än en vecka före konferensen.  Detta för att vi även fortsättningsvis ska kunna erbjuda kostnadsfria möten. Avbokning görs till: info@forskningsstationbolmen.se

 

Boende

Varje deltagare ansvarar själv för att ordna med boende. Vi rekommenderar deltagarna att boka rum på Tiraholms hotell. Hotellet är förbokat för konferensgäster. Uppge att du tillhör konferensen genom att ange bokningskod: Vatten, i din bokningsförfrågan på hemsidan eller i ämnesraden om du skickar förfrågan via e-post – boka@tiraholm.se. Antalet rum är begränsat så skynda att säkra din plats redan i dag.

I närheten finns även: Alebo Pensionat, Gästhus Hollands Län i Hallands Län eller Vallsnäs Camping för den som så önskar. För ytterligare alternativ besök Halmstad Tourist Center.

Hitta till Tiraholm

Se karta och färdbeskrivning till Tiraholm och Forskningsstationen finns här.

Varmt välkommen!