Forska vid Forskningsstation Bolmen!
Inriktningen för forskningen är i första hand vattenforskning, effekter av klimatförändringar på land- och sjöekosystem, miljöövervakning, fiske- och fiskevård samt projekt för vattenvård. Stationen ingår i ett nationellt nätverk av fältstationer och SITES. Den är en viktig del av Lagans vattenråd och är öppen för alla universitet och högskolor som vill forska på och kring Bolmen.
Mer om att forska hos ossVälkommen att besöka stationen
Forskningsstation Bolmen ligger på Tiraholm vid Bolmen i Hylte kommun. Stationen är öppen för alla universitet och högskolor som vill forska på Bolmen eller i miljön kring sjön. Pedagogiska projekt som Tänk H2O! ingår även i stationens uppdrag. Skolor och allmänheten är välkomna att besöka stationen efter överenskommelse.
Mer om forskningsstationenAktuellt
Arkiv
Testbädd Plönninge – hur påverkar återvätning av skogsmarker vattenkvalitén?
Sydvatten och Region Halland etablerar en testbädd för att studera hur återvätning av skogsmarker påverkar vattenkvalitén och den biologiska mångfalden. Skogsstyrelsen och Länsstyrelserna i Sverige …

Blue Transitions sommarskola 2025
Blue Transitions sommarskola 2025 – en lärorik vecka på Bolmens forskningsstation Under andra veckan i april 2025 genomfördes Blue Transitions sommarskola på Bolmens forskningsstation vid …

Praktikanter på Forskningsstation Bolmen
Här presenterar två av våra duktiga praktikanter sig själva och berättar om sin praktikperiod på Forskningsstation Bolmen. Hej vi heter Klara Lindström och Wilma Forsberg …

Nu är Fokus Bolmen igång
Onsdagen den 26e mars klubbades Fokus Bolmen och tillhörande budget igenom på Bolmens fiskevårdsområdesförenings (FVOF) årsstämma. Detta är startskottet på ett långt och värdefullt samarbete …

Partners
Sydvatten är huvudman för anläggningen, medan Sweden Water Research ansvarar för vetenskaplig planering, verksamhet och ansökningar.
Läs mer om våra partners

AquaNet
I AquaNet studeras ekosystemens motståndskraft mot och respons på störningar och miljömässiga förändringar i en sjö.
Läs mer om forskningsprojektet AquaNet